fredag 8 juni 2012

Brugge / Brygge


Sveriges nationaldag firades med en tripp till Belgiens Venedig, Brugge. Eftersom Johan hade ledigt denna svenska helgdag såg vi till att Alessia fick ledigt från skolan och firade ordentligt:) Det blev en ganska lång resa då det är 2,5 timme enkelväg med bil och dessutom gjorde vi en liten avstickare för en fin Vespa:)


Väl på plats njöt vi för fullt och Alessia fick igenom sin önskan att åka häst och vagn även om det visade sig vara en turistfälla vad gällde priset...
Trots en något kort och dyr tur så var den otroligt mysig då vi fick njuta av fantastisk vacker miljö till ljudet av klapprande hovar på kullerstensgator... Vi njöt och Alessia tyckte det var roligt!!


Vi gick "all in" på allt belgiskt så vi åt belgiska våfflor med glass och chokladsås och lite senare blev det Moules frites. Där svek jag belgiska traditionerna och valde vin framför öl även om det erbjuds en uppsjö av olika ölsorter alla serverade i specifika ölglas.








Det var små mysiga gränder och hus och i nästan varje kvarter kunde man hitta en lyxig chokladbutik... en riktig pittoresk stad att strosa omkring i :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar