tisdag 22 maj 2012

Michelinkrog


Under helgen som vi fick besök av Maria & Tobbe var det en restaurangvecka i Haag vilket innebar att utvalda bra restauranger i Haag och deras närområde erbjöd en förmånlig specialanpassad trerättersmeny. Vi tog tillfället i akt att få äta på en restaurang med Michelinstjärna och blev därför utbjuden på en riktigt härlig middag:)


 Innan själva förrätten blev vi förutom gott bröd även bjuden på två aptitretare. Det första var någon form av "smördegssushi", rosmarinkex och chevrevåffla. Det andra var en lätthalstrad tonfisk med algmaräng och ingefärsgelé.












Därefter var det dags för förrätten som bestod av anklever samt en krabbsallad. Och är man på en Michelinkrog är det klart att det skall dekoreras med guldblad...


 
Varmrätten bestod av lammfilé med vårprimörer, auberginekräm och en honungssenapssås.
Slutligen var det efterrätten som bestod av mjuka (obakade?) maränger med jordgubbar, jordgubbsglass och en söt sås.











Vi trodde förstås att det var slut där men till kaffet kom det sedan in med en "kak- och godistallrik" bestående av 5 olika sötsaker... Här var de även så snälla att Alessia fick en egen kaktallrik fast hon inte ätit någon middag...


Efter denna fantastiska middag rullade jag och Maria vidare på en vinbar och killarna fick ta med sig barnen hem för läggning... Vi var oeniga om vilken som var den bästa rätten men personligen gillade jag förrätten bäst då anklevern kändes mest speciell jämfört med tidigare middagar man ätit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar