tisdag 3 april 2012

Gouda


I torsdags tog vi en liten utflykt till Gouda som ligger ca 30 mins bilresa från Haag (eller 1 h i rusningstid och 30 min övrig tid visade det sig...)

Johan hade spanat in en Vespa som han ville titta på men den hade tyvärr blivit såld samma dag... Vi fick oss i alla fall en lite annorlunda torsdagsmiddag i och med att det inte var jag som "kockade". Det blev pizza som vi tyvärr blev lite besvikna på... jag gillar det här med ost och tyckte att det snålat väldigt med den varan. Speciellt i denna stad borde det vara rikligt med ost!! Vi såg i alla fall till att köpa med oss en bit Goudaost hem och har kunnat kalasa på den under helgen.


 I övrigt kändes Gouda som en blandning mellan Leiden och Delft. Det fanns ett stort fint torg som kantades av flertalet restauranger och när det gäller shoppingen så slår utbudet i alla fall en stad som Umeå (kanske inte så svårt:)). Vandrade man omkring runt stadskärnan så fanns det små trevliga gränder med fina gamla stenhus. Mysigt men inte så märkvärdigt. Har man varit i Amsterdam så ligger allt annat i lä:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar