torsdag 12 april 2012

Crossianter, baguetter och så massa choklad...


Ett av våra mål med vår Champagneresa var att äta och dricka gott....och det fixade vi utan problem:) Har man lyxbubbel som Champagne måste man ju se till att äta något gott därtill:)

Första middagen var en riktig lyckoträff där vi först serverades en liten aptitretare som smakade himmelskt. Skulle tro att det var någon form av svamp (murklor kanske?) i någon gräddkräm...därefter var det rökt laxsallad till förrätt, jag åt en god fisk med potatisbakelse och kongochips till varmrätt och slutligen serverades världens största chokladtallrik... Det var två stora chokladtryfflar, en skål med glass, chokladkaka, en typ av chokladmousse inbakad i en skål av mörk och vit choklad med chokladsås på.... helt enkelt magnefik och gigantisk:)
Härlig och enorm efterrätt:)
Laxförrätt


Det var tur att vi inte fått så många påskägg för vi såg till att få i oss tillräckligt med godsaker ändå:) Vad sägs om fyra olika sockerkakor till frukost samt crossianter med chokladkräm.... Inte direkt den bästa frukosten när man inte tål vetemjöl och ägg...men är ju inte så ofta man besöker Champagne så då får magen ta lite stryk:) Försökte första dagen att be om sojalatte eller laktosfri mjölk men insåg snabbt att det är nog bara att glömma sådana önskemål och köra laktos all in:) Fransmän är ju inte direkt skarpa på engelska så var knappt de förstod ordet "milk" i mina tappra försök till dialog....
Hälsosam frukost:)

Inte direkt laktosfri kaffe...

När det gäller de franska menyerna så blev det en del chansningar vad det var vi beställde in, men i helhet så lyckades vi bra!!

Musslor med svamp, bacon och vitt vin.

Lyxigt eftermiddagsfika.


Johans huvudrätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar