söndag 29 juli 2012

Milano


Semester....igen:)

Ja, det har ju rests en hel del under detta år men trots detta kunde vi inte låta bli att avsluta året i Holland med en semesterresa till Italien. Det var sista chansen för Alessia att få spendera flera mysiga dagar ensam med Jan, Fammu och Nikita och ett ypperligt tillfälle för mig och Johan att få semester på tu man hand då Maastricht flygplats ligger knappt 30 minuter från Jan och Eijas hus.

Det hela började lite snopet då Alessias väska med kläder för 6 dagar blev kvar i Haag... Jag hade ställt fram allt som Johan skulle packa i bilen men Alessia hade tagit med nallarna och sin väska på en picknick framför tvn.... Så till Alessia lycka bestod första dagen av en shoppingrunda:) Dock inte helt lätt för Eija och Jan då det är en dam med bestämda åsikter när det gäller kläder...

Väl i Milano möttes vi av en fantastisk värme och vi fick en suverän semester tillsammans. Det var svårt att låta bli shoppingen då utbudet var fantastiskt samtidigt som skyltarna lockade med bra priser... Men vi såg faktiskt till att göra annat oxå:) Ett besök till den enorma och vackra Duomo var självskrivet men lite mer exotiskt var den 4 h långa guidade cykelturen. Ett mycket trevligt sätt att se och upptäcka staden utan att ta död på sina fötter. Kan rekommenderas!

När det gäller middagar, Appertivos (drink med tilltugg, typ Tapas) och ölstopp så satsade vi på områdena Brera och Navigli medan glassarna åt vi lite varstans då utbudet av god italiensk glass var alldeles för bra:)

Mycket njutning blev det:)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar