torsdag 12 juli 2012

Havssallad med krämig basilikadressing

Oj vad länge sedan jag gav något middagstips med tanke på hur många middagar och luncher som produceras här... Så nu kommer i alla fall något som passar bra i sommarvärmen (säger jag som ligger med filt i soffan och har spanat in att det vankas 16 C och regn imorgon...)

Dagen till ära är det Alessia som är fotograf:)

Grunden är en vanlig grönsallad med det man gillar, här blev det isbergssallad, gurka, tomat och avokado. Därefter har jag stekt laxkuber som jag tillsätter salladen tillsammans med skalade räkor och några torn av svart rom. Över detta strösslas pumpafrön och pinjenötter innan dressingen slås över...

Den krämiga basilikadressingen består av basilika, vitlök, grädde, salt och peppar samt en skvätt vinäger som mixas med mixerstav.

Ät den gärna med ett glas Prosecco:) Enkel lyx!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar