måndag 5 december 2011

Swedish Christmas-"fika"

Alessia håller hårt i min ring när hon dekorerar sin födelsedagstårta!



Nu när vår dotter fyller år i början på december så passade vi på att bjuda in till kombinerat 4 års-kalas och julfika. Som vanligt när jag är i farten så blev det ett gediget fika bord så först var det glögg innan man bjöds av ett såväl salt som sött fikabord. På det salta kunde man pröva på klassisk svensk julskinka inhandlad på IKEA, hemlagad jullimpa med Västerbottenssost, pepparkaka med Chevré, omelettmuffins med bacon samt rensalami, oliver och små körsbärstomater. Det söta bordet bestod av lussekatter, pepparkakor, hemkokad kola, min variant av rocky road, skumtomtar, mini-pepparkakscupcakes och tårta. Förutom Alessias godistårta så fanns det en tårta täckt med hallonmousse innehållandes en sockerkakstårta fylld med hemlagad vaniljkräm och en mjölkchokladfluff.
Eftersom vi hade räknat med minst 25 gäster så var det mycket fika men tyvärr var det 11 personer som lämnade återbud med kort varsel så det blev ganska mycket tårta över....

Förutom det gedigna smörgåsbordet så var det en diger uppsättning nationaliteter på kalaset, närmare bestämt 8 st!! Så innan Alessia äntligen fick blåsa ut de 4 ljusen på sin tårta så var det gratulationssång på hela 7 olika språk!! Riktigt mäktigt och ett minne för livet!

Hartelijk gefeliciteerd Alessia!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar