onsdag 31 augusti 2011

Umeå-den Haag

Resan på 2200 km mellan Umeå och den Haag är avklarad:) Måste säga att den gick över förväntan... Jag behövde inte ens använda hela sträckan Umeå-Övik utan i Hörnefors var jag grinad och klar:) Första dagen var slutmålet Storvreta där vi hade en trevlig kväll med kusinvitamin innan vi på tidig morgon satte fart mot Köpenhamn.

Vi tog ett trevligt långstopp i Gränna
där solen strålade på oss när vi fikade och åt pannkaka på mysigt café och sedan tog vi även en avvikare till Ystad där tyvärr Saltsjöbaden var fullbokat men där vi hittade annan trevlig restaurang. Alessia skötte sig exemplariskt under dessa 3 dagar i bilen. Snälla grannar samt mormor och morfar hade sett till att det fanns paket att öppna som innehöll någon form av sysselsättning. Så vi lyssnade på fågelsång, spelade Hello Kitty Yatzy och målade våra läppar...

I Köpenhamn bodde vi på ett hotell som kändes något risigt och med ganska små rum så när vi kliver in genom dörren säger Alessia:

”Är det bara det här? Men pappa, var är mitt rum?”

Vi sov dock gott till morgonen då vi vaknade av ett åskoväder jag aldrig varit med om tidigare…konstant mullrande i 10 min med blixtnedslag varannan minut, det var som att ha en discolampa i sovrummet!! När vi sedan körde till färjan över till Tyskland åkte vi genom lokala skyfall där man inte såg många meter framför sig av allt regn… Färjan var dock så uppskattad av Alessia att hon redan längtar tills vi flyttar hem och får åka färjan tillbaka…. Anledningen kan nog vara att hon fick sitta i mitt knä i framsätet när vi körde in i båten...


Enligt vår GPS skulle detta bli en ganska lättsam dag även om vi hade längsta sträckan i dag. Vår GPS hade dock inte kalkylerat med att vi skulle sitta närmare 4 timmar i bilkö kring Hamburg och det hade inte vi heller räknat med… Tur att vi hade bunkrat med frukt, mackor o godis samt att ingen blev kissnödig just då… Resten av resan flöt på bra och kl 22.00 kunde vi köra in i ett mörkt och lite regnigt Haag… en härlig och mäktig känsla!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar